Kirjailijalle

Kirjallisuuden alan ammattilaiselle, jonka tietoja ei vielä löydy Lukukeskuksen tilaajapalvelusta:

Lukukeskuksen tilaajapalvelu on erinomainen mahdollisuus esittäytyä ja saada esiintymistilaisuuksia. Tutustu tilaajapalveluun

Tilaajapalvelun kautta eri tahot tilaavat kirjailijoita esiintymään. Tilauksen saapuessa Lukukeskukselta ollaan kirjailijaan yhteydessä ja sovitaan vierailun tarkemmista yksityiskohdista. Esiintymisistä sovitaan aina tapauskohtaisesti. Kirjailijoiden esiintymistiheys riippuu tilaajien toiveista. Lukukeskus välittää vuosittain yli 1000 esiintymistä ympäri Suomea.

Lukukeskuksen tietokantaan hyväksytään ammattitekijät, jotka kuuluvat Finlands Svenska Författareföreningiin, Suomen Kirjailijaliittoon, Suomen kääntäjien ja tulkkien liittoon, Suomen Nuorisokirjailijoihin, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajiin tai Suomen tietokirjailijoihin sekä esikoiskirjailijat tai kirjailijat, jotka ovat ylittäneet julkaisukynnyksen. Oma- ja palvelukustannekirjailijoita ei suuren tarjonnan vuoksi voi valitettavasti liittää tietokantaan.

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Voit liittyä tilaajapalveluun täyttämällä tietosi liittymislomakkeeseen. Liity tilaajapalveluun

Kirjallisuuden alan ammattilaiselle, joka on jo liittynyt Lukukeskuksen tilaajapalveluun:

Lukukeskus haluaa helpottaa kirjailijavierailujen tilaamista ja sopivan kirjailijan löytämistä, joten toivomme kirjailijan tietojen olevan Lukukeskuksen tilaajapalvelussa ajan tasalla.

Päivitäthän muuttuneet tietosi lomakkeelle. Pienissä muutoksissa voi olla yhteydessä suoraan Lukukeskukseen: lukukeskus@lukukeskus.fi tai seija.haapakumpu@lukukeskus.fi, 050 4107988.

Kirjailija täyttää lomakkeen kohdat ja Lukukeskus päivittää tiedot tilaajapalveluun. Vastaathan kysymyksiin siinä muodossa, kuin haluat vastauksen olevan kirjailijaesittelyssäsi.

Toivomme, että kirjailijat toimittaisivat itsestään myös hyvälaatuisen kuvan kirjailijaesittelyn yhteyteen sähköpostitse: seija.haapakumpu@lukukeskus.fi.
Käytämme kuvaa mielellämme myös markkinoinnissa, joten ilmoitathan kuvan yhteydessä kuvaajan nimen. Jos mahdollista, pyydä kustantajalta painokelpoinen kuva ja lupa sen jakamiseen.

Palkkiot

Lukukeskus maksaa kirjailijan sosiaaliturvamaksun. Lisätietoa ja tarkempaa infoa palkkion maksusta ja työnantajakuluista saat Lukukeskukselta: lukukeskus@lukukeskus.fi, 050 4107988.
Palkkio maksetaan vierailun jälkeen joka kuun 15. tai viimeinen päivä.

Palkkiotaulukko

Huom! Halutessaan kirjailija voi myös itse määrittää oman esiintymispalkkionsa.

Matkalaskut
Lähetä laskut sähköpostitse seija.haapakumpu@lukukeskus.fi. Tarvitsemme tositteet vain mahdollisista hotelli- ja taksikuiteista sekä lentolipuista. Ne tulee toimittaa tavallisena postina.

Jos et käytä internetiä, toimita Lukukeskukseen henkilötietosi, pankkitilisi numero, veroprosenttisi sekä matkalasku, jossa kerrot matkan alkamis- ja päättymisajan,matkustustavan ja matkalippujen hinnan. Tositteet tulee lähettää vain mahdollisista majoitus- ja taksikuluista sekä lentolipuista.

Palkkion laskuttamiseen liittyvissä asioissa yhteydenotot Seija Haapakummulle (seija.haapakumpu@lukukeskus.fi, p. 050 410798

Lisätietoa vierailuista

Kirjailija voi vierailla Lukukeskuksen kautta myös virtuaalisesti. Virtuaalivierailussa kirjailija esiintyy omalla työhuoneellaan tai siellä päin maailmaa, missä juuri sattuu olemaan. Virtuaalivierailu vaatii kirjailijalta vain toimivan nettiyhteyden sekä web-kameran ja mikrofonin.

Katso video kirjailijavierailuista

Toteutimme kesällä 2015 tyytyväisyyskyselyn Lukukeskuksen tietokantaan kuuluville kirjailijoille. Kyselyyn vastasi 81 kirjailijaa. Palautteesta kävi ilmi, että kirjailijan etu on toimia yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa. Tällöin kirjailijan ei tarvitse neuvotella esiintymisen palkkiosta ja maksuasiat hoituvat vaivattomasti.

Tutustu kyselyn tuloksiin