Riina
Katajavuori

 Riina Katajavuori

© Pertti Nisonen / Tammi

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailija kooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Päiväkoti/Esikoulu, Alkuopetus, Alakoulu, Yläkoulu, Lukio, Ammatillinen oppilaitos, Kansalais- ja työväenopisto, Yliopisto ja korkeakoulu, Kirjasto, Kulttuurikeskus tai taidelaitos, Yritys tai kaupallinen tilaisuus, Yhdistys tai järjestö, Seurakunta, Kulttuuritapahtuma, Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Uusimaa

Kuvaus

Olen helsinkiläinen kirjailija. Olen kirjoittanut kolme aikuisten romaania, novellikokoelman Kirjeitä Jekaterinburgiin (Tammi 2006), kuusi runokokoelmaa, kirjoituskokoelman Perhehytti (Karisto 2012) sekä 12 lasten kuvakirjaa. Olen kirjoittanut myös kolumneja useisiin lehtiin (HS, Kirkko & kaupunki, Hyvä Terveys, Kaksplus, Lapsen maailma, Martat, Ekspressi). Nykyään olen radiokolumnistina Yle radio 1:n Kultakuume-kulttuuriohjelmassa. Lisäksi olen kirjoittanut romaanini Wenla Männistön (Tammi 2014) pohjalta samannimisen kaksiosaisen kuunnelman (Radioteatteri 2015). Harrastan myös laulunsanoitusten kirjoittamista. Runojani ja tekstejäni ovat säveltäneet mm. Kerkko Koskinen, Samuli Laiho, Lotta Wennäkoski, Pepe Johansson.

Mitä teen vierailulla?

Olen kirjoittanut nuorista (Hevikimmat, Tammi 1999) ja nuorista aikuisista (Wenla Männistö, Tammi 2014) romaaneja. Olen kirjoittanut myös pienistä lapsista tuoreen äidin näkökulmasta (romaani Lahjat, Tammi 2004). Harrastan aktiivisesti musiikkia ja se näkyy sekä aiheina että toivon mukaan teosteni rytmissä.

Lastenkirjoistani Meidän pihan perhesoppa on lasten tietokirja, jossa kerrotaan keinohedelmöityksestä, lahjasukusoluilla syntyneistä lapsista sekä monenlaisista perheistä lapsentasoisesti. Teos on suunnattu kaikille lapsiperheille, mutta erityisesti niille, joilla on lahjasukusoluilla syntyneitä lapsia. Se auttaa myös kaikenlaisia lapsia hahmottamaan, miten monenlaisilla tavoilla perhe voi syntyä. Kotona asuvat aikuiset eivät välttämättä ole molemmat biologista sukua lapselle. Kirjassa selvitetään, mikä on lahjoittaja ja millaisessa tilanteessa lapselle kannattaa kertoa hänen alkuperästään. Teoksessa käsitellään myös itsellisen naisen perhettä, jossa toista vanhempaa ei ole, sekä kahden äidin perhettä. Teos on tehty yhteistyössä kahden lapsettomuuteen perehtyneen psykologin, Riikka Toivasen ja Maiju Tokolan kanssa. Tulemme mielellämme esim. Riikka Toivasen kanssa yhdessä kertomaan kirjastamme vaikkapa päiväkotien työntekijöille, sairaanhoitajille, lääkäreille, kätilöille, koulujen opettajille yms. Sekä tietenkin lapsille.

Tuotanto

Lapsille:
Pentti-sarja (4 kirjaa, kuvittanut Salla Savolainen)
Pulmu-sarja (2 kirjaa, kuv. Salla Savolainen)
Herra Paasio (kuv. Liisa Kallio) - tarina nallen näkökulmasta kattaa 15 vuoden ajanjakson Rauli-pojan ja nallekarhu Herra Paasion yhteistä taivalta
Mennään jo kotiin (Tammi 2017, kuv. Salla Savolainen)
Mennään jo naapuriin (Tammi, 2017)
Kurkistus suomalaisten lapsiperheiden elämään. Aitoja, sotkuisia, tavarantäyteisiä koteja ja niissä asuvien lasten ajatuksia ja monologeja.

Aikuisille:
Maailma tuulenkaatama, runoja, 2018
Runokokoelmia 6 kokoelmaa (uusin Omakuvat, Tammi 2011)
Romaaneja 3 kpl (uusin Wenla Männistö, Tammi 2014 - Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen naiset nykypäivän Helsingissä. Itsenäinen romaani, joka ottaa suuria vapauksia pohjateokseen nähden, mutta saattaa houkuttaa myös Kiven teoksen pariin)
Novelleja, kirjoituskokoelma
Yhteensä 23 teosta.