Elina
Pitkäkangas

 Elina Pitkäkangas Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailija kooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Alakoulu, Yläkoulu, Lukio, Ammatillinen oppilaitos, Kansalais- ja työväenopisto, Yliopisto ja korkeakoulu, Kirjasto, Kulttuurikeskus tai taidelaitos, Yritys tai kaupallinen tilaisuus, Yhdistys tai järjestö, Seurakunta, Kulttuuritapahtuma, Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Uusimaa

Kuvaus

Olen vuonna 1990 syntynyt helsinkiläinen kirjailija. Alkujaan olen kotoisin Hollolasta. Minut tunnetaan lähipiirissäni porukan vitsiniekkana, perheeni haaveilijana, yllytyshulluna sekä suurena elokuvien ystävänä. Opiskelen yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa, minkä ohella työskentelen Akateemisessa kirjakaupassa. Vapaa-ajallani kirjoitan proosaa nuorille aikuisille. Esikoisromaanini Kuura julkaistiin keväällä 2016.

Erikoisalaani ovat nuorten aikuisten kirjat sekä spekulatiivinen fiktio. Nuortenkirjatrilogiassani sekoitan urbaania fantasiaa ja paranormaalia romantiikkaa suomalaisten nuorten arkeen. Olen juoni- ja henkilövetoinen kirjoittaja, enkä pelkää rikkoa genren tavanomaisia juonikuvioita. Tyyliäni on kutsuttu elokuvalliseksi, ja tunnenkin olevani omillani juuri toiminnan kuvauksessa.

Tavoitteenani on näyttää nuorille, ettei lukemisen tarvitse olla puuduttavaa, vaan kirjat voivat olla myös hauskaa ja koukuttavaa ajanvietettä.

Mitä teen vierailulla?

Vierailulla olen valmis kertomaan kokemuksistani nuortenkirjailijana. Kerron muun muassa julkaisukynnyksen ylittämisestä, esikoiskirjailijan ensimmäisistä kuukausista, verkostoitumisen hyödyistä sekä somen merkityksestä nykymarkkinoinnissa. Voin myös puhua kokemuksistani luovan kirjoittamisen (Oriveden opisto) ja tieteellisen kirjallisuuden (Helsingin yliopisto) opiskelijana. Kirjavinkkausta teen nuorille. Pyydettäessä voin vetää myös pienen kirjoitusharjoituksen.

Tuotanto

Kuura, Myllylahti 2016
Kajo, Myllylahti 2017