Lukuliike koulussa -kampanja vie lukemisen elämyksellisyyden Suomen kouluihin

Lukuliike koulussa -kampanjaan voivat osallistua kaikki Suomen lapset ja nuoret. Lukuliike tuo kouluihin hauskoja tapahtumia, vinkkejä lukuinnon sytyttämiseen ja sisältöjä opetuksen ja lukukasvatuksen tueksi. Lapset ja nuoret pääsevät myös itse mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan Lukuliikettä. Tavoitteena on, että lukuvuoden päättyessä Suomessa ei ole yhtään lukematonta lasta!

Lukuliikkeeseen voi osallistua monella tavalla. Helpoin tapa osallistua on lukea! Haastamme kaikki Suomen koulut lukemaan ääneen. Voisiko koulussanne lukea säännöllisesti ääneen niin, että kouluvuoden päätteeksi olisi tullut luetuksi kokonainen kirja?

Lukuliike -koulukampanjan sivustolle tuotetaan runsaasti sisältöjä lukemisen tueksi. Koulut voivat hyödyntää innostavia ja monipuolisia sisältöjä ja tehtäviä. Tehtäväkokonaisuuksissa ja sanataidesisällöissä huomioidaan ilmiöpohjaisuus ja monialaisuus, joten Lukuliike koulussa -tehtäväpaketteja voi hyödyntää helposti osana monenlaista opetusta.

 

Ala- ja yläkoululle:

Lukuliike koulussa käynnistyy näyttävillä lukutempauksilla 40 koulussa eri puolilla maata. Olemme kutsuneet tuttuja julkisuuden henkilöitä lukulähettiläiksi mukaan innostamaan lapsia takaisin lukemisen pariin. Tv:stä tutut näyttelijät, festarilavojen tähdet tai nuorten suosimat tubettajat esiintyvät ala- ja yläkoulussa lukuvuoden aikana. Heidän kanssaan lavalle nousevat Suomen eturivin lasten- ja nuortenkirjailijat. Osa tapahtumista streamataan, joten kaikki halukkaat pääsevät mukaan seuraamaan lukutempauksia.

Lukuliike koulussa -kampanja tarjoaa myös kouluille valmiita työpajamalleja ja kirjailijavierailuita. Yli 100 kirjallisuuden ammattilaista vierailee kouluissa ympäri maan. Työpajoissa kirjoittamiseen innostavat sanataiteen ammattilaiset, jotka löytävät kirjoittamiseen yllättäviä ja uusia ulottuvuuksia.

Koulut voivat hakea mukaan Lukuliike koulussa -kampanjaan täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen.