Lukuviikko juhlii lukemista

Lukuviikkoa vietetään jälleen 22.-28.4.2019. Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana kirjastot ja koulut ympäri Suomen juhlivat lukemista mm. erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla, kirjailijavierailuilla ja pidennetyillä aukioloajoilla. Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon aikana kirjastoille ja kouluille mm. ilmaisia materiaaleja, tietoa lukemisesta sekä innostaa tapahtumien järjestämiseen. Katso lisää Lukuviikon omilta sivuilta.

Lukuviikon 2018 teemana oli Mun tarina. Haastoimme kaikki kertomaan oman tarinansa kirjallisuuden keinoin. Lukuviikko 2018 tarjosi reittejä itseilmaisuun ja oman tarinan löytämiseen uusien kirjallisuuden lajien – lavarunouden, spoken wordin ja mm. laululyriikoiden – avulla. 

Osallistumisvinkki KOULUILLE: tutustu Lukuviikon oppituntivinkkeihin ja niiden esittelemiin uusiin kirjallisuuden lajeihin: lavarunouteen, spoken wordiin ja esimerkiksi laululyriikoihin. Järjestä luokan kesken esimerkiksi vinkkien kannustama battle tai open mic -hetki!

Tulosta vinkkauskortteja, joilla oppilaat voivat suositella eteenpäin omaa lempitarinaansa. Kirjavinkkauksista voi koostaa kirjanäyttelyitä, kutsua esim naapuriluokan tutustumaan vinkattuihin kirjoihin ja haastaa heidät mukaan tai lahjoittaa vaikka omia kirjoja eteenpäin vinkkauskortilla varustettuna.

Lisää vinkkejä, oppituntimateriaaleja ja tehtäviä Materiaalit-sivulla

KIRJASTOT voivat järjestää Lukuviikon aikana teeman inspiroimana oma lavarunoustapahtuman! Tulosta vinkit tapahtuman järjestämiseen.

Vinkkikortteja voi käyttää seuraavasti:

Täytä kortti ja lahjoita se kirjavinkkiä kaipaavalle
TAI Laita oma kirja kiertoon ja täytä sen väliin suosittelukortti
TAI Täytä kortti kirjastossa ja jätä suosittelemasi kirjan väliin.

Ilmoita osallistumisesi yhteiseen tapahtumakalenteriin niin olet mukana Lukuviikon viestinnässä. Huom. kalenteriin kannattaa ilmoittaa myös muut kuin yleisölle avoimet tapahtumat, esimerkiksi koulut hyödyntävät kalenterin tarjoamia osallistumistapoja.

Lukuviikon perinne aloitettiin Lukusunnuntaina vuonna 1977. Se muutettiin Lukuviikonlopuksi vuonna 1986. Varsinaista Lukuviikkoa on viettty vuodesta 1997.

**

Minkälainen on tulevaisuuden Lukuviikko? Haluamme kehittää tapahtumaa myös jatkossa. Järjestitkö itse tapahtuman Lukuviikolla: Miten se sujui, ja mitä toivotte jatkossa? Entä mikä sopisi ensi Lukuviikon teemaksi ja sisällöksi? Otamme mielellämme vastaan toiveita, risuja ja ruusuja osoitteeseen asiakaspalvelu@lukukeskus.fi.