Näin tilaat kirjailijan

1. Kirjailijatietokannassa on kauno- tieto- ja näytelmäkirjailijoita, kääntäjiä, käsikirjoittajia, kuvittajia ja sarjakuvantekijöitä, joita voi tilata esiintyjiksi. Voit selata tietokantaa ilman kirjautumista.

2. Jos haluat tilata esiintyjän, rekisteröidy ensin käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi aktivointitunnuksen. Tunnuksesi aktivoituu, kun klikkaat sitä sähköpostissa. Rekisteröityminen on maksutonta. Rekisteröityneenä käyttäjänä voit tilata vierailijan suoraan tietokannasta sekä seurata tilauksen etenemistä tilauslomakkeen status -kohdasta. Tilauksesi jälkeen saat kuittauksen viestin vastaanottamisesta sekä arvion vierailun kustannuksista (hinta-arvio edellyttää kohdassa 3. mainittuja tietoja).

3. Voit kirjautua sisään ja tehdä tilauksen. Tilauksessa kysytään kirjailijan nimeä, vierailun aikaa ja paikkaa sekä laskutusosoitetta. Yhden esiintymisen kesto on 45 min + keskustelu. HUOM. Yksityishenkilöiden lukupiirien tilaisuuksissa vierailun kokonaiskesto on n. 45 minuuttia, joka koostuu kirjailijan pienestä esittelystä ja sen jälkeen vapaasta keskustelusta. Lue lisää täältä yksityishenkilöiden tilaamista vierailuista. Täytä lisätietokenttään mahdolliset muut tiedot ja kysymykset. Tieto ryhmien koosta sekä ryhmien ja esiintymisten lukumäärästä on tärkeä, jotta voimme Lukukeskuksessa määritellä kirjailijavierailun Täytä lisätietokenttään mahdolliset muut tiedot ja kysymykset. Tieto ryhmien koosta sekä ryhmien ja esiintymisten lukumäärästä on tärkeä, jotta voimme Lukukeskuksessa määritellä kirjailijavierailun kulut. Anna mielellään myös muutama eri päivävaihtoehto vierailulle.

4. Tietoa palkkioista ja matkakorvauskäytännöstä löytyy Kirjailijavierailut-valikon kohdasta Ohjehinnasto.

5. Lukukeskus on yhteydessä kirjailijaan ja sopii vierailu yksityiskohdista. Yhteydenpito tilaajan ja Lukukeskuksen välillä tapahtuu tietokannassa.

6. Lukukeskus tekee vierailusta sopimuksen ja laskuttaa tilaajaa jälkikäteen.

7. Vierailuun voi valmistautua kirjailija Siri Kolun vinkkien avulla.

Jos et löydä tietokannasta etsimääsi tekijää, ole yhteydessä Lukukeskukseen:
lukukeskus@lukukeskus.fi tai puh. 050 4134232.

Meillä on ajantasaista tietoa useista kirjailijoista, ja tarvittaessa tiedustelemme heidän saatavuuttaan.