Tervetuloa Lukukeskuksen uusille sivuille!

Lukukeskuksen uudet sivut on tehty palvelemaan kouluja ja kirjastoja entistä paremmin. Tieto kirjailijavierailuista ja lukukampanjoista on nyt helpommassa ja innostavammassa muodossa. Ulkoasu on raikkaampi ja sivujen toiminnot on päivitetty nykyaikaisemmiksi

”Sivu-uudistuksessa erityisen tärkeää on tavoittaa laajempi kävijäkunta sekä luoda sisältöjä, jotka houkuttavat vierailemaan sivuilla säännöllisesti. Olemme valtakunnallinen järjestö, ja paras tapa toteuttaa sitä on toimia verkossa tehokkaasti”, Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Anu Laitila sanoo.

Jatkossa kaikki nuorten kirjallisuuslehti Lukufiiliksen kirja-arviot julkaistaan paperilehden lisäksi myös verkossa. Lukukeskus on julkaissut verkossa jo kymmenen vuoden ajan aikuiskriitikoiden kritiikkejä Kiiltomato.net -sivuilla. Nyt nuorten kirjoittamat kirja-arviot muodostavat ”mini-Kiiltomadon” Lukukeskuksen sivujen sisällä. Kritiikit päivittyvät sivuille aina Lukufiiliksen ilmestyttyä eli neljä kertaa vuodessa. Lukufiiliksen lisäksi myös lastenkirjallisuuslehti Vinski saa uusilla sivuilla aiempaa näkyvämmän roolin.

Suomalaisia runoilijoita esittelevä Kaskas-runoilijagalleria siirtyi Kiiltomato.net -sivujen osaksi.

Lukukeskuksen uudet sivut kannustavat myös jakamaan kokemuksia kirjailijavierailuista. Sivujen Kirjailijavierailut-osiossa opettaja tai oppilaat voivat julkaista viestinsä. Kommentissa saa jakaa tapahtumien järjestämisvinkkejä, lähettää terveiset kirjailijalle tai suositella kirjailijaa. Palautetta vierailuista voi edelleen lähettää myös suoraan toimistolle.

Lukukeskus ja sen julkaisemat lehdet ovat nyt mukana myös sosiaalisessa mediassa. Voit nyt liittyä Lukukeskuksen, Vinskin, Lukufiiliksen tai Kiiltomadon faniksi Facebookissa. Facebook-sivujen kautta saat helposti tietoa myös Lukukeskuksen järjestämistä tapahtumista ja kampanjoista.

Ulkoasu-uudistuksen lisäksi paljon on tapahtunut konepellin alla. Sivut on siirretty uuteen WordPress-julkaisujärjestelmään. Janne Räikkösen Light Movement teki hyvää työtä uusien sivujen rakentamisessa. Light Movement vastasi myös sivujen visuaalisesta suunnittelusta. Sivujen kehittämisestä vastasi Lukukeskuksen hallituksen jäsen, toimittaja Elina Lappalainen.

Verkkosivutyö jatkuu ja otamme mielellämme vastaan palautetta! Kuluvan vuoden aikana kehitetään erityisesti kirjailijavierailuita ja niihin liittyen myös verkkosivujen sisältöjä parannetaan.