Tietokirjaillassa 30.11. vieraina Seppo Konttinen ja Anna Talasniemi

MARRASKUUN TIETOKIRJAILLAT VILLA KIVESSÄ

Suomalainen ruokalasku sekä ruokaa ilmaston hyvinvointia ajatellen

Vieraina Seppo Konttinen ja Anna Talasniemi, haastattelijana Jukka-Pekka Pietiäinen
ke 30.11. klo 18.00-19.30

Miksi suomalainen ruoka on niin kallista? Mitä valintoja tehdä, jotta hyvä ruoka olisi hyvää myös ilmaston kannalta. Suomalainen ruokalasku -kohukirjan kirjoittanut Seppo Konttinen perehtyi suomalaiseen ruokabisnekseen ja oppi, että elintarviketalous on keskittynyt muutaman suuryrityksen varaan, ja että voittoja on rakennettu salaisilla sopimuksilla, hintayhteistyöllä ja keskinäisillä liittoutumilla.

Anna Talasniemi oli mukana tekemässä kirjaa Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville. Reseptien lisäksi kirjassa on kanta siihen, mitä on oikea ruoka ja miten sitä laitetaan. Ja mitä ja miten meidän kannattaisi syödä? Kirja on myös ensimmäinen reseptien hiilijalanjälkilaskelmat sisältävä keittokirja.

Vapaa pääsy, kahvitarjoilu

Tilaisuudet järjestävät Suomen tietokirjailijat, Lukukeskus ja Kivi-talo Säätiö