Lukukeskuksen toiminta

Lukukeskus järjestää vuosittain lukemista edistäviä kampanjoita. Lisäksi toteutamme lukuisia hankkeita yhteistyössä kirjailijoiden, kääntäjien, kustantajien, kirjastojen, koulujen sekä kulttuurijärjestöjen kanssa. Lukukeskus julkaisee myös kolmea kirjallisuuslehteä: Vinskiä lapsille, Lukufiilistä nuorille ja kirjallisuuskritiikin verkkolehti Kiiltomatoa.

Lukukampanjat

Lukuviikko juhlistaa lukemista

kuvalaatikko_Lukuviikko2014_logoLukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana kirjastot ja koulut ympäri Suomen juhlivat lukemista mm. erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla, kirjailijavierailuilla ja pidennetyillä aukioloajoilla. Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon aikana kirjastoille ja kouluille mm. ilmaisia materiaaleja, tietoa lukemisesta sekä innostaa tapahtumien järjestämiseen. Katso lisää Lukuviikon omilta sivuilta.

Yhteistyöhankkeet

Suomi100 Suuri lukuseikkailu innostaa  lapset lukemaan
Lukukeskus ja Lastenkirjainstituutti kutsuvat koko Suomen suureen lukuseikkailuun juhlavuonna 2017. Suurta lukuseikkailua tukevat Suomen kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden ja se on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Suuri lukuseikkailu nostaa esiin lastenkirjallisuutta ja lukemisen iloa koko Suomen satavuotisjuhlavuoden ajan. Lue lisää www.suurilukuseikkailu.fi

lukuseikkailu

Suomen uusi lukutaito -hanke tutkii lasten sähköistä lukemista
Pilottihankkeessa tutkitaan miten sähköinen lukeminen vaikuttaa 4-luokkalaisten lukuintoon. Hankkeessa selvitetään muun muassa lisääntyykö tabletteja käyttävien oppilaiden lukuinto merkittävästi suhteessa verrokkiluokkiin, jotka lukevat fyysisiä kirjoja.
Lue lisää

Päättyneet hankkeet

WRITE ON – kirjailijakiertue ammattioppilaitoksiin
Lukukeskus ja Taiteen edistämiskeskus toteutettavat ammattioppilaitoksiin suunnatun lukemiseen ja kirjoittamiseen innostavan kirjailijavierailukiertueen.
Lue lisää

Sata kirjailijaa, tuhansia kohtaamisia
Kirjallisuuden alan tekijänoikeusjärjestö Sanasto ja Lukukeskus järjestävät Sanaston 10-vuotisjuhlavuoden ja Kirjan vuoden kunniaksi hankkeen, jossa 100 kirjallisuuden tekijää vierailee eri kohteissa ja tilaisuuksissa ympäri Suomea.
Lue lisää

KULPS
Oppilaiden lukemista edistäviä hankkeita ovat Espoon kaupungin koulujen KULPS, jossa Lukukeskus on yhteistyökumppanina, sekä Lukukeskuksen valtakunnallinen Kirjailija joka kouluun -hanke.
Lue lisää

Kirjan vuosi

Lukukeskus osallistuu aktiivisesti Kirjan vuoteen 2015.
Lue lisää

 

Kirjallisuuslehdet

Vinski on kirjallisuuslehti alakouluikäisille.

Lukufiilis on nuorten oma kirjallisuusmedia, jota tekevät nuoret itse.

Kiiltomato on kirjallisuuskritiikin verkkolehti, joka nostaa hehkuunsa kirjoja, jotka ansaitsevat lisää huomiota.