Valtakunnallista Lukuviikkoa vietetään 22.–28.4.2013

20.3.2013

Valtakunnallista Lukuviikkoa vietetään 22.–28.4.2013

Valtakunnallista lukemisen teemaviikkoa vietetään kouluissa ja kirjastoissa jälleen huhtikuussa, samalla viikolla Kirjan ja ruusun päivän kanssa. Lukukeskuksen järjestämä Lukuviikko sisältää tänä vuonna aiempaa enemmän faktaa, innostavia kilpailuja ja osallistavaa materiaalia lukemisesta.

Lukuviikon 2013 teemana on miksi kirjat ovat tärkeitä: Mitä kirjat merkitsevät nuorille? Miksi lukemiseen tulisi kannustaa? Minkälaisia ovat lasten ja nuorten lempikirjat ja -hahmot, mitä he ajattelevat lukemisesta?

Lukukeskus tarjoaa jälleen kouluille ilmaisia oppituntivinkkejä Lukuviikon kunniaksi. Tämän vuoden vinkit eri luokka-asteille on suunnitellut arvostettu draamaopettaja ja kirjailija Siri Kolu. Kirjojen henkilöhahmoihin keskittyvät vinkit voi ladata Lukuviikon sivuilta.

Uudistuneilta nettisivuilta löytyy myös koululuokille suunnattu henkilöhahmokilpailu, jonka palkintoina on mm. maksuton kirjailijavierailu omaan kouluun sekä kirjapaketteja. Kevään aikana sivuille tulee myös vanhemmille ja päättäjille suunnattua tutkimustietoa lukemisesta.

Lisätietoja:

Saara Oranen

Viestintäkoordinaattori
(09) 7746 1166, lukukeskus@lukukeskus.fi, saara.oranen@lukukeskus.fi

www.lukuviikko.fi
dev.mediapool.fi/lukukeskus

Lukukeskus on Suomen ainoa lukemista edistävä järjestö ja kirjailijavierailujen välittäjä. Lukukeskus välittää vuosittain 850 kirjailijaesiintymistä, joista 70 % on kouluihin ympäri Suomen. Lisäksi se järjestää lukukampanjoita ja toimii lukemisen ja lukutaidon asiantuntijajärjestönä. Lukukeskus julkaisee kolmea arvostettua kirjallisuuslehteä, lapsille suunnattua Vinskiä, nuorten Lukufiilistä sekä kritiikkiverkkolehti Kiiltomatoa.