Vierailun tilaajalle

Lukukeskus välittää kirjailijavierailuita esimerkiksi kouluihin, kirjastoihin, kulttuuritapahtumiin, juhliin tai muihin yksityistilaisuuksiin. Kirjailijavierailuja järjestetään vuosittain yli 1000.

”Kirjailija kertoi valloittavasti ja mielenkiintoisesti omista vaiheistaan kirjoittajana. Osallistujien mielestä aika loppui kesken, mikä on tietenkin aina hyvä merkki. En keksi, miten vierailu olisi voinut olla onnistuneempi. Kuulijoita oli paljon ja palaute heiltäkin jälkeenpäin oli ainoastaan myönteistä.”

”Esitys oli mielenkiintoinen ja kirjailija osasi pitää yleisön otteessaan. Yleisö pystyi vapautumaan ja kyseli sekä kommentoi reippaasti. Leppoisa ja lämmin tapahtuma.”

Kirjailijavieras sopii monenlaiseen oppimiseen

Äidinkielen tunnilla kirjailija voi kertoa kirjoittamisesta, inspiraatiosta, kirjailijan ammatista ja omasta tuotannostaan. Toiminnallisempi tapa tutustua kirjallisuuteen ovat kirjailijoiden ohjaamat sanataidepajat – esim. kummituspaja, sankaripaja tai vaikkapa käsikirjoittajan vetämä dialogipaja. Sarjakuvapaja tai kuvituspaja sopivat kuvaamataidon tunnille. Kääntäjän vetämä käännöstyöpaja tuo uutta näkökulmaa kieltentunnille. Tietokirjailija sopii moneen oppiaineeseen - matkakirjailija maantiedon tunnille, historioitsija historian tunnille, runoilija filosofian tunnille tai dekkaristi psykologian tunnille.

Kirjailija voi vierailla myös virtuaalisesti. Lue lisää virtuaalivierailuista

Tietokannassa yli 600 kirjallisuuden alan ammattilaista

Tilaajapalvelustamme löydät yli 600 ammattikirjailijan tiedot, aina sarjakuvataiteilijasta kaunokirjailijaan, runoilijaan tai esimerkiksi näytelmäkirjailijaan.

Tietokannan avulla on helppo etsiä kirjailijaa lajityypin tai paikkakunnan mukaan. Tilaus sujuu helposti ja vaivattomasti; Lukukeskus neuvottelee kirjailijan kanssa esiintymisen ajankohdan, palkkion, matkustustavan ja muut yksityiskohdat – tilaajana sinun ei tarvitse kuin kertoa haluamasi ajankohta ja kirjailijatoiveesi, sekä vierailuun liittyvät yksityiskohdat.

Hinnat ja laskutus

Lukukeskus huolehtii kaikista maksamiseen liittyvistä käytännön asioista. Toimiessaan Lukukeskuksen kanssa tilaaja ja kirjailija voivat varmistua käytännön asioiden sujumisesta. Vierailun jälkeen Lukukeskus laskuttaa tilaajaa ja maksaa kirjailijan palkkion. Lukukeskuksen palvelumaksu kattaa vierailuun liittyvät selvitys- ja paperityöt. Ohjehinnastomme löytyy täältä.

Tutustu vierailujen hinnastoon
Siirry tilaamaan kirjailija

Katso video vierailuista:

Katso videon pitkä versio

 

 

Vierailuun voi valmistautua kirjailija Siri Kolun vinkkien avulla. Myös kirjailija Maria Turtschaninoff kertoo omat vinkkinsä vierailuihin blogissaan.